2019-08-05 11:58:52• hírek • Bede Emőke

Elkészült a Szatmár megyei általános iskolák top 10-es listája is

Nemrégiben ismertettük a legeredményesebb Szatmár megyei középiskolák listáját, melyet az admitereliceu.ro portál állított össze pontosan felállított képlet alapján. Nos, ugyanez az weboldal az ország általános iskoláit is rangsorolta, ehhez pedig a nyolcadikosok által elért felvételi jegyeket vették alapul, hiszen ebben 80-20 arányban szerepel az országos szintű felmérők és az 5-8. osztály tanulmányi átlaga is.

Az admitereliceu.ro számításai szerint a Szatmár megyei top 10-es lista élére cseppet sem meglepő módon a Mihai Eminescu Főgimnázium került. Ez az intézmény volt az is, amelyik a középiskolák rangsorában a dobogó első fokára állhatott, így az elvárások az általános iskolás diákokkal szemben sem voltak alacsonyabbak. Második helyre az idei eredmények alapján a Ioan Slavici Főgimnázium került, a képzeletbeli dobogó harmadik helyére pedig az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum állhatott fel.


Eredményei alapján negyedik helyre futott be a szatmári Grigore Moisil Általános Iskola, majd szorosan a nyomában következik a Lucian Blaga és a Balcescu-Petőfi is. A lista hetedik pozíciójába ebben a tanévben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium küzdötte be magát, a nyolcadik helyre pedig a Remetemezői Általános Iskola furakodott be. Kilencedikként következik a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a top 10-es lista utolsó helyére pedig a Doamna Stanca Főgimnázium került.

 

Listáról lévén szó, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a sereghajtókat sem. Az admitereliceu.ro oldal közlése szerint Szatmár megyében négy olyan tanintézmény is van, ahol a nyolcadik diákok eredményei alapján kiszámolt felvételi jegyek nem érték el a 4-est sem. Ezek a következők: a Józsefházi, az Irinyi, a Csedregi, illetve az Érszakácsi Általános Iskola. De ahogyan arra korábban rávilágítottunk, azoknak az iskoláknak sincsen aggodalomra okuk, amelyek nem kerültek be a top 10-be, de még a top 20-ba sem, hiszen kellő motivációval és erőbefektetéssel bármelyik tanintézmény magasabb helyre juttathatja magát úgy a megyei, mint az országos listában.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: